Канелени рулца със стафиди и орехи
Сиренено-канелени мини хлебчета.
Необходими продукти:
За тестото:
- 110 г крема сирене, на стайна температура
- 8 с.л. (1 бучка) неосолено масло, на стайна температура
- 2 с.л. захар
- щипка сол
- 1/2 ч.л. екстракт от ванилия
- 1 ч.ч. универсално брашно
За пълнежа:
- 3 с.л. захар
- 2 с.л. лека кафява захар
- щипка канела на прах
- 1/4 ч.ч. стафиди
- 1/2 ч.ч. орехи, фино нарязани
Друго:
- 1 яйце, за намазване
- 3 с.л. захар
- 1 ч.л. канела на прах
Начин на приготвяне:
1. Разбийте на пухкав крем сиренето и маслото в купата на електрически миксер, с приставка-бъркалка. Добавете захарта, солта и ванилията. На бавна скорост прибавете брашното и бъркайте докато всичко се смеси хубаво.
2. Сложете полученото тесто върху добре набрашнена повърхност и омесете на топка. Нарежете я на половинки и опаковайте всяко парче в найлоново фолио. Оставете в хладилника за час.
3. За да направите пълнежа, смесете необходимите продукти и заделете.
4. Върху добре набрашнена повърхност разточете всяка топка от тестото на кръг с диаметър 30 см. Поръсете 1/2 ч от плънката, притиснете леко към тестото и нарежете кръга на 12 равни парчета: първо нарежете целия кръг на четвъртинки, а след това всяка четвърт на три равни части.
5. Навийте всяко парче, като започнете откъм широкия му край. Сложете бисквитките, с леко подгънати ръбчета, в тавичка за печене, постлана с пергаментова хартия. Оставете в хладилника за 30 мин.
6. Загрейте предварително фурната до 180ºС. Намажете всяка бисквитка с разбитото с малко вода яйце.
7. Смесете 3 с.л. гранулирана захар и 1 ч.л. канела и поръсете това бисквитките.
8. Печете 15 - 20 мин., докато леко покафенеят. Извадете върху решетка и оставете да се охладят преди да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ