Карамелено-орехов пай
Карамелено-орехов пай
Необходими продукти:
- 1 неизпечена коричка за пай (22,9 см)
- 36 отделно опаковани карамелени бонбони, без обвивката
- 1/4 ч.ч. масло
- 1/4 ч.ч. мляко
- 3/4 ч.ч. бяла захар
- 3 яйца
- 1/2 ч.л. екстракт от ванилия
- 1/4 ч.л. сол
- 1 ч.ч. орехови половинки
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 175ºC. В тенджерка на слаб огън, смесете карамелените бонбони, маслото и млякото. Варете, като разбърквате често, докато се получи гладка смес. Свалете от огъня и заделете.
2. В голяма купа, смесете захарта, яйцата, ванилията и солта. Постепенно прибавете сместа с разтопения карамел. Прибавете и орехите. Изсипете пълнежа в коричката за пай.
3 . Печете в предварително загрятата фурна за 45 до 50 мин. или докато тестото стане златисто-кафяво. Оставете да се охлади до втвърдяване на пълнежа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ