Ордьовър с риба, картофи, лук и цвекло
Елегантна зимна салата на пластове за гости.
Необходими продукти:
- 2 глави цвекло (варени или сурови по желание)
- 2 моркова (варени или сурови)
- 3 глави лук
- 3 варени картофа
- 150 грама филе от риба от консерва или пушено (херинга, риба тон, сьомга)
- връзка пресен лук
- 100 грама майонеза
- резени краставица и портокалови кори по желание за декорация
Начин на приготвяне:
1. Вземете рингове за оформяне на ордьоври или застелете вътрешността на чашки със стреч фолио. И в двата случая намазнете добре, за да може да се отдели ордьовъра, ако искате да го направите както на снимката. Друг вариант е да вземете високи стъклени чаши и да редите в тях. Пластовете пак ще се виждат, така че няма да се изгуби крайния ефект.
2. На първи ред рендосайте картофите по равно във всеки съд, а над тях направете същото и с морковите.
3. Отцедете рибата, ако използвате такава от консерва и я смесете с наситнените глави лук. Разпределете отгоре.
4. Заравнете всичко до тук с по малко майонеза, а върху нея наситнете зелен ред от пресен лук. Завършете с ред цвекло, който да вкара лилаво в ордьовъра.
5. Приберете в хладилник докато се стегне. След това пуснете ринговете или извадете внимателно съдържанието от фолиото в чиния. Ако сте решили да оставите директно в стъклените чаши ордьовъра, също няма да съжалявате - видът му отново е страхотен.
6. Украсете с резени краставица, портокалови кори или остатъчни изрезки от морковите и цвеклото, които сте вложили в ястието.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ