Регистрация

Разядка с цвекло и кашкавал

Разядка с цвекло и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1056

Салата от цвекло с кашкавал, орехи и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави цвекло
  • 150 г кашкавал
  • 2-3 скилидки чесън
  • 100 г орехи
  • 50 г майонеза или заквасена сметана
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса и докато вдига температура обелете цвеклото и го рендосайте. Прехвърлете в купа.

2. Изсипете ореховите ядки в тава, застлана с хартия за печене и ги бутнете във фурната за 10 минути.

3. През това време рендосайте кашкавала и го прибавете към цвеклото. Намачкайте чесъна със сол и го добавете в купата.

4. Готовите и леко охладени орехи счукайте и изсипете в салатата. Не е нужно да стават на прах. Можете да си заделите няколко цели ядки за украса.

5. Добавете сол на вкус и майонезата и разбъркайте всички продукти заедно. Украсете с ядки и поднесете или дръжте в хладилник до момента на сервиране.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта