Разядка с цвекло и кашкавал
Салата от цвекло с кашкавал, орехи и чесън.
Необходими продукти:
- 2 глави цвекло
- 150 г кашкавал
- 2-3 скилидки чесън
- 100 г орехи
- 50 г майонеза или заквасена сметана
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса и докато вдига температура обелете цвеклото и го рендосайте. Прехвърлете в купа.
2. Изсипете ореховите ядки в тава, застлана с хартия за печене и ги бутнете във фурната за 10 минути.
3. През това време рендосайте кашкавала и го прибавете към цвеклото. Намачкайте чесъна със сол и го добавете в купата.
4. Готовите и леко охладени орехи счукайте и изсипете в салатата. Не е нужно да стават на прах. Можете да си заделите няколко цели ядки за украса.
5. Добавете сол на вкус и майонезата и разбъркайте всички продукти заедно. Украсете с ядки и поднесете или дръжте в хладилник до момента на сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ