Ордьовър с пилешко, гъби и сметана
Засищаща зимна салата с месо, царевица, кисели краставички, яйца и майонезен сос.
Необходими продукти:
- 1 комплект пилешки гърди
- 1 консерва гъби
- 1 глава лук
- 1 морков
- 5 с.л. царевица от консерва - отцедена
- 8 кисели краставички
- 2 яйца
- 2 скилидки чесън
- майонеза, сол и черен пипер на вкус
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Сварете пилешкото месо и го нарежете на парченца.
2. Нарежете гъбите на парченца и ги запържете в малко мазнина.
3. Наситнете лука и го запържете до златисто.
4. Рендосайте моркова и изпържете и него.
5. Сварете яйцата до голяма твърдост и ги рендосайте.
6. Скилидките чесън счукайте и смесете с майонезата.
7. Вземете чиния за ордьоври, най-отдолу сложете половината пилешко месо, поръсете го със сол и пипер и намазнете с майонеза.
8. Сложете половината от нарязаните кисели краставички, след това моркови, лук, гъби и царевица. Повторете пластовете още веднъж.
9. Завършете с рендосаните яйца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ