Ордьовър с пъдпъдъчи яйца Гнездото на глухара
Елегантно предястие за гости с цели яйца от пъдпъдъци, месо, майонеза и кашкавал.
Необходими продукти:
- 4 сварени яйца
- 300 грама наденица или шунка
- 2 глави лук
- 1 пакет чипс
- 150 грама кашкавал
- майонеза на вкус
- магданоз
- 8 варени пъдпъдъчи яйца
Начин на приготвяне:
1. Отделете белтъците от жълтъците на 4-те яйца. Нарежете белтъците.
2. Нарежете на ивици шунката или наденицата.
3. Нарежете лука на ситно и го попарете с вряла вода, за да загуби лютивината си.
4. Натрошете чипса.
5. Рендосайте кашкавала.
6. В центъра на голяма чиния поставете чаша с отвора надолу. Нека чашата е права или с леко заоблени стени, за да може около нея да се подреди формата на гнездо, а тя да създаде дупката, когато я махнете от блюдото.
7. Около чашата сложете наситнените белтъци, поръсете ги с майонеза, след това сложете лентичките месо, после отцедения от водата лук, после отново майонеза, след това чипс и пак майонеза, натрошете жълтъците, а след тях поръсете с настъргания кашкавал.
8. Извадете чашата от средата на салатата, напълнете дупката с листа магданоз и отгоре наредете сварените пъдпъдъчи яйца без да ги белите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ