Омлет с крутони, шунка и зеленчуци
Задушени зеленчуци с хляб и заливка от бъркани яйца с шунка.
Необходими продукти:
- 6 яйца
- 1/2 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. черен пипер
- листата на връзка магданоз
- 100 г шунка
- 2 с.л. олио
- 1/2 глава лук - около 80 г
- 1 сладка чушка
- 1 червен твърд домат
- 2 филийки тостерен хляб
- 50 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете, чушката нарежете на лентички, а домата на кръгчета. Наситнете магданозените листа, препечете хляба в тостер или на сух тиган и нарежете на крутони. Шунката нарежете на тънки слайсове, а след това на квадрати със страна около 2,5 см.
2. В купа разбийте яйцата със солта и пипера и добавете шунката и половината магданозени листа.
3. Сгорещете олиото в тиган с диаметър 26-28 см. и запържете на слаб огън за 4 минути лука в него. Добавете чушките и гответе още 3 минути. След това без да мешате повече наредете върху тях кръгчетата домати. Отгоре поръсете крутоните.
4. Залейте с разбитите яйца с шунка и магданоз, сложете капак и оставете да се готви на слаб към умерен огън за 7 минути.
5. Поръсете рендосания кашкавал и отгоре - останалите листа магданоз. Сложете капака и гответе още 3 минути.
6. Прехвърлете в чиния с доматите, чушките и лука надолу. Поднесете докато е топло.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ