Регистрация

Картофи с бекон и гъби в яйчена спойка

Картофи с бекон и гъби в яйчена спойка
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 721

Варени картофи с гъби, лук и колбас в заливка от разбити яйца с коричка от кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 картофа - ако са млади, още по-добре
  • 4 яйца
  • 150 мл мляко
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. куркума
  • 1/3 ч.л. млян черен пипер
  • 1 ч.л. провансалски микс или сухи подправки по избор - риган, мащерка, розмарин, босилек, чубрица
  • 200 г шунка или бекон
  • 200 г пресни печурки или други свежи гъби по избор
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • сол и пипер
  • 100 г кашкавал
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Картофите сложете да се сварят цели и с обелката. Ако кожичката им е тънка, след това въобще не белете. Когато са готови, извадете от водата, охладете и нарежете на шайби с дебелина около 2-2,5 см.

2. Докато картофите врат, не губете време, ами си пригответе останалите продукти. Разбийте в купа яйцата със 150 мл мляко, 1/2 ч.л. сол, 1/3 ч.л. млян пипер, куркумата и избраната от вас подправка.

3. Почистете гъбите и ги нарежете на полумесеци. Същото направете и с главата лук. Шунката или бекона нарежте на лентички, а кашкавала - рендосайте.

4. Сгорещете олиото в тиган с незалепващо покритие и диаметър 26-28 см на умерен огън. Запържете лука за 2 минути, добавете гъбите и гответе докато позлатеят. Овкусете със сол и пипер.

5. Добавете колбаса и гответе още няколко минути. След това сипете 1/3 (на око) от яйчената смес. Намалете огъня на умерен към слаб. Върху така изсипаните яйца и останалите продукти подредете плътно шайбите картофи. Ако ви останат малки парченца - запълнете луфтовете. След това залейте с останалите яйца и сложете капак. Оставете да се готви за 15 минути.

6. С помощта на голяма чиния обърнете своеобразния омлет и поръсете новата горна страна с кашкавала. Сложете капака и оставете за още 5-6 минути докато се разтопи.

7. Прехвърлете в чиния и поръсете с листенца наситнен магданоз. Разрежете на триъгълни парчета като пица или разполовете, ако ще хапват само два лакомника. А после се насладете докато е топло.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ус
  2. ча
  3. ПИЛЕ
  4. Торта
  5. Див
  6. риба
  7. рак
  8. 32
  9. сърца

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта