Омлет с макарони и кайма
Макарони с кайма в яйчен сос.
Необходими продукти:
- 150 г макарони (или друг вид паста) + 1 л вода + 1 ч.л. сол
- 1 глава лук
- 1 голям твърд домат
- 150-200 г кайма
- 2 скилидки чесън
- 4 яйца
- 150 мл мляко
- 1/2 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. млян черен пипер
- 1 ч.л. универсална подправка със сушени зеленчуци тип вегетина
- 15 г масло
- сол и пипер
- листата на 5 стръка копър
- 100 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Лука и домата нарежете на кубчета, а чесъна наситнете.
2. Сварете пастата в подсолената вода с 2 минути по-малко от инструкциите на опаковката. Отцедете през гевгир.
3. Разтопете маслото в тиган с незалепващо покритие на умерен огън и изсипете вътре лука. Гответе 4 минути.
4. Добавете каймата и бъркайте докато се разпадне на трохи. Овкусете със сол и пипер и добавете чесъна.
5. Изсипете макароните и намалете леко огъня. Прибавете доматените кубчета.
6. Разбийте яйцата в купа с млякото, солта, универсалната подправка и черния пипер.
7. Залейте с яйчената смес съдържанието на тигана, сложете капак и оставете да се готви 10 минути.
8. През това време рендосайте кашкавала и наситнете листата на копъра.
9. Поръсете кашкавала и върнете капака за още 4 минути докато кашкавалът се разтопи. След това махнете от огъня и поръсете с листата копър.
10. Сервирайте!
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ