Регистрация

Овесена каша с ябълки и канела

Овесена каша с ябълки и канела
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1893

Закуска с овесени ядки, ябълки, канела и мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 мл мляко
  • 400 мл ябълков сок
  • 100 мл готварска течна млечна сметана
  • 2 ябълки
  • 150 г овесени ядки
  • 1 ч.л. канела на прах
  • 50 г захар

Начин на приготвяне:

1. Овесените ядки изсипете в тенджера, залейте с млякото и ябълковия сок и добавете захарта.

2. Сложете на котлона, пуснете да загрява и кипнете.

3. Две-три минути след кипване намалете огъня, оставете на слаба температура за 5 минути и махнете от котлона.

4. Захлупете с капак и дръжте така още 5 минути.

5. През това време обелете ябълките и ги нарежете на парченца или слайсове.

6. Добавете ябълките, канелата и сметаната в ястието, разбъркайте и дръжте още 5 минути. След това е готово за хапване - с идеалната консистенция и температура.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта