Нудълс с патладжани и сос Хойсин
Китайски нудли със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 патладжана
- 1 глава лук, нарязана на филии
- 1 червена чушка камба, почистена и нарязана на кръгчета
- 300 г сирене тофу
- 280 г китайски пшенични нудълс (продава се в магазините за китайски хранителни просукти)
- 1 с.л. олио
- 1 ч.л. сусамово олио
- 4 скилидки чесън, накълцани
- 1 ч.л. настърган джинджифил
- ¼ ч.ч. оризово вино
- ¼ ч.ч. вода
- ¼ ч.ч. сос Хойсин
- 1 с.л. соев сос
- черен сусам за гарнитура
- зелен лук, нарязан на кръгчета
Начин на приготвяне:
1. Пригответе спагетите според указанията на опаковката, изцедете ги и ги оставете на топло място.
2. Нарежете патладжаните на филии с дебелина около 1 см. всяка, а след това ги нарежете на ивици.
3. Нагрейте олио, добавете, чесън, джинджифил и пържете 2 мин.
4. Добавете една чушка камба и пържете 3 мин.
5. Добавете ивиците патладжан, разбъркайте, добавете виното и водата, покрийте с капак и оставете ястието да къкри 5 мин.
6. Изцедете сиренето тофу и го нарежете на кубчета. Изсипете го при зеленчуците.
7. Добавете соса Хойсин и соевия сос, оставете ястието да къкри на умерен огън в продължение на 7 мин.
8. Полейте соса върху спагетите, поръсете с пролетен лук и черен сусам. Полейте със сусамово олио.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ