Наложена баница с рендосано сирене и млечна заливка
Странна баница с традиционни продукти - един различен начин за правене на баница с готови кори.
Стандартната баница с яйца, сирене, масло, олио и кисело мляко може да бъде наложена по доста нетипичен начин - това доказват Иван Звездев и Иван Звездев - младши в канала Кухнята на Звездев, като правят бърза баница с готови кори и млечна заливка. Баницата се получава пухкава и сочна, с идеално изпечена кора и пръхкава сърцевина и то без добавката на сода.
Първо в купа се разбиват яйцата с киселото мляко, щипка сол и олио. Тавата се намазва с разтопено масло, редят се две кори, заливат се с яйчено-млечната смес и отгоре се рендосва бяло сирене. Следват пак кори, смес, сирене и така докато се завърши с последните 2 или 3 кори. Баницата се нарязва на парчета, за да попие заливката си и след това се напоява с разбити яйца с прясно мляко. Отгоре се залива с разтопено масло и влиза в предварително загрята на 180 градуса фурна под средното ниво без вентилатор. След 40 минути е готова. Изчакайте да се отпусне 5-10 минути преди да ѝ се нахвърлите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ