Баница с извара и печени чушки
Банички с извара, зеленчуци и ядки.
Бон Апети
Излъчен на 25.10.2017
В наякой части на България сервират разядка от печени чушки с извара и магданоз. На Лора и Стоян им хрумва обаче малко по-щура кулинарна идея - да напълнят малки банички с тази смес и да превърнат обикновеното народно предястие във вкусен ордьовър или закуска. Вместо малки банички, можете да си направите една голяма баница, като просто удвоите количествата на продуктите, навиете 4 рула и ги сложите да се пекат, както се прави реден тиквеник или щрудел.
Започваме с плънката и по-точно с неприятната част от нея - изпичането и обелването на червените чушки. След това се почистват и нарязват на кубчета, а после се прехвърлят в купа. Продължаваме като в съда добавяме наситнен магданоз, галета, която да попие течността от чушките, извара, рендосан пармезан или обикновен кашкавал и смлени в блендер орехи. Посоляваме и разбъркваме хубаво.
Застиламе си тавичка с хартия за печене, а четири готови точени кори за баница намасляваме и лепим една върху друга. След това намазваме с плънката и завиваме на руло. По желание рулото се разрязва напречно на по-малки рулца, които се подреждат в тавата и се намасляват. Можете да поръсите и със семена за разкош. Остава да запечете на 180 градуса - малките банички за 15 минути, а ако правите по-голяма баница - за 20-25 минути. След това е готово за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ