Блага баница с бити яйца, захар и сироп
Сладка баница за десерт с яйца и захар.
Десертна баница с яйца и захарен сироп готви Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев като прави различна баница без сирене, идеална за десерт или закуска. Това е сиропиран сладкиш с пухкав яйчен крем, който можете да приготвите доста по-бързо и лесно от обикновената баница. Пък и е различен десерт с кори за баница.
Първо в купа се разбиват яйцата със захарта докато станат на пухкав крем. Добавя се олио и се разбива отново. В намаслена тава се поставят две кори, 2-3 черпака от крема, пак кори, пак крем и така - докато се завърши с крем. За да има апетитна визия и по-плътен вкус, баницата се залива с разтопено масло, нарязва се на квадрати и се пъхва в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути. Наблюдавайте горната кора и се ориентирайте по нея за готовността. Печете една идея под средното ниво на фурната, за да не прегори преди да е готова.
А веднага щом сложите в печката, направете захарния сироп, като кипнете вода със захар и добавите ванилия или розова вода. След това охладете сиропа. Горещата баница се залива с охладения сироп непосредствено след изпичане. А после е добре да почакате малко, за да се напои хубаво. Точните продукти за този сладкиш можете да видите на списък в края на видеото по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ