Регистрация

Мусака с печени картофи и доматена коричка

Мусака с печени картофи и доматена коричка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 784

Мусака с основа от картофи на кръгчета, запръжка от кайма и коричка от пресни домати с кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи + 1 ч.л. сол + 1/3 ч.л. черен пипер
  • 2 ч.л. червен сладък пипер
  • 1 ч.л. провансалски микс или си комбинирайте сушени мащерка, риган, босилек и розмарин
  • 3 с.л. олио
  • 2 глави лук + 3 с.л. олио
  • 1 голяма чушка или 2 по-малки чушки - ще е по-красиво, ако са различен цвят
  • 3 твърди червени домата
  • 800 г телешка кайма
  • 2/3 ч.л. сол + 1/3 ч.л. черен пипер
  • 200 г кашкавал

Наин на приготвяне:

1. Картофите обелете, измийте и нарежете на шайби (кръгчета). Поръсете със солта и пипера, сладкия пипер, провансалския микс и залейте с 3 с.л. олио. Разбъркайте и разпределете на 1, максимум два реда в тава. Покрийте с фолио и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.

2. Лука и чушката нарежете на кубчета. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган и запържете лука за 5 минути.

3. Добавете каймата и разрохкайте докато стане на трохи. След това гответе на умерен огън 10 минути. Овкусете със сол и пипер. Когато е готова, махнете от огъня.

4. Доматите нарежете на полумесеци, а кашкавала - рендосайте.

5. Извадете изпечените картофи и покрийте с каймата. Отгоре поръсете кубчетата чушки, а върху тях подредете доматените полумесеци. На финала поръсете с рендосания кашкавал.

6. Върнете във фурната на 180 градуса за още 15 минути.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта