Мусака с тиквички, картофи, кайма и гъби
Картофена запеканка с кайма, гъби и тиквички под коричка от яйца и кашкавал.
Необходими продукти:
- 4 сравнително големи картофа
- 1 тиквичка
- 350 г кайма
- сол и пипер
- 2 скилидки чесън
- 150 г пресни печурки
- 1 глава лук
- олио за намасляване на тавата
- 2 яйца
- 50 мл мляко
- 100 г кашкавал, твърда моцарела или друго твърдо жълто сирене
- 1 домат
- листенца копър за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Каймата изсипете в купа. Редносайте тиквичката на едро ренде и добавете при каймата. Наситнете чесъна и го прибавете. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте.
2. Гъбите, лука и доматите нарежете на полумесеци.
3. Картофите обелете, измийте и рендосайте на едро ренде. Намжете дъното и стените на тава с приблизителни размери 25х18 с олио и разпределете на дъното картофените стърготини. Овкусете ги със сол и пипер.
4. Върху тях разпределете сместа с кайма и тиквичка. Оргоре подредете полумесеци лук, върху тях - гъби, след това - домати.
5. Разбийте яйцата с млякото, сол и пипер и залейте ястието. Покрийте тавата с алуминиево фолио.
6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.
7. Рендсоайте моцарелата, кашкавала или друго твърдо сирене и поръсете след като махнете фолиото. Върнете за още 10 минути да се допече.
8. Сервирайте на правоъгълни парчета като мусака с поръска от наситнени пресни листа копър.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ