Мусака от карфиол с кайма
Печен карфиол с кайма, зеленчуци и заливка от бял сос с кашкавал.
Една различна мусака с карфиол, кайма, чушки, домати, бешамел с добавка от яйца и кашкавалена коричка, се готви в Кухнята на Звездев. Ястието е вкусно, питателно, сравнително полезно и малко изискано - въобще идеално за семейна вечеря.
Карфиолените роички се варят за минута в подсолена вода в компанията на листенца целина. Отцеждат се и се прехвърлят в любимата тава за мусака. В тиган се запържва наситнен лук, добавя се наситнена чушка, а минута по-късно и наситнен домат. Маха се от огъня и се добавя каймата. Подправя се със сол, разбърква се, прехвърля се върху карфиола и всичко заедно влиза във фърната на 180 градуса за 15-20 минути.
През това време се прави заливката като се започва с приготвянето на традиционен бешамел. После в него се добавят разбити яйца. Със соса се залива мусаката, поръсва се с рендосан кашкавал и се връща във фурната за още 20-тина минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ