Модерен пататник с риба тон
Пататник с кашкавал, риба и варени яйца.
Пататникът може да е нещо повече от запечени рендосани картофи с масло, сирене и подправки. Доказва го каналът Хапка по хапка, като прави печен пататник на фурна с плънка от доматено пюре, варени яйца и риба тон. Ако ви изглежда прекалено странно, можете да замените рибата със запръжка от лук и кайма и да стане нещо като "пататник болонезе".
Първо се сваряват картофите и част от яйцата. Следва да намачкате картофите на едро пюре в компанията на подправки по избор, разбити сурови яйца и щедро количество масло. Авторите слагат сол и магданоз на прах, но можете да заложите на балканска чубрица, мащерка и сминдух, които да побългарят аромата. В намаслена тава се разпределя половината картофено пюре, после се намазва с доматен сос и отгоре се разпределя рибата или месото. Върху тях полягват резени варени яйца. Залива се с другата половина картофи и се заравнява. Поръсва се с подправки.
Тук предлагаме да сложите кашкавала не в началото на печенето, а към края, за да запази сочността си и да не прегаря. А останалото е лесно - 190 градуса за 45 минути и ястието е готово.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ