Регистрация

Пататник с лук и яйца на фурна

Пататник с лук и яйца на фурна
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1406

Печени рендосани картофи с яйце и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,2 кг картофи
  • 150 г лук (не е задължително продуктите да са напълно точни)
  • 3 яйца
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 6 с.л. олио

Начин на приготвяне:

* По желание можете да обогатите базисната рецепта като замените олиото с разтопено масло, добавите настръган кашкавал, натрошено сирене и балкански подправки - чубрица, мащерка, сминдух. С тази рецепта може да се импровизира, като дори да се добавят парченца запечен бекон или друг колбас. Помислете как най-много би ви харесало.

1. Обелете картофите, измийте ги и рендосайте от едрата страна на рендето. Рендосайте и лука на същия отвор.

2. Изстискайте с ръце водата от картофите и лука много хубаво ня няколко порции и след това разрохкайте картофените стърготини, за да не се сплескат. Не прекалявайте със силата.

3. В купа разбийте яйцата със солта и пипера. Прибавете картофите и лука разбъркайте.

4. Залейте с 2 с.л. олио и размешайте отново.

5. Намажете дъното и стените на кръгла тава с високи бордове и диаметър 20-24 см. с 2 с.л. олио.

6. Прехвърлете картофената смес и заравнете. Отгоре покапете с още 2 с.л. олио.

7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 50 минути. Трябва да се образува апетитна златна коричка.

8. След изваждане изчакайте да се охлади няколко минути и нарежете на триъгълни парчета. Вадете с шпатула за торти и сервирайте като безмесно основно или гарнитура.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта