Мляко с ориз - оризов пудинг
Познатият ни ориз с мляко и канела.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. кондензирано мляко
- 1/2 ч.ч. вода
- 1/3 ч.ч. (70 г) суров къс или дълъг бял ориз
- 1/8 ч.л. сол
- 1 яйце
- 1/4 ч.ч. (50 г) тъмно-кафява захар
- 1 ч.л. чист ванилов екстракт
- 1/4 ч.л. канела на прах
- шепа лиций
Начин на приготвяне:
1. В средна тенджера с тежко дъно сложете млякото, водата, ориза, лиция и солта. Оставете да заври на висока температура. След това намалете котлона, така че ястието да къкри докато оризът не омекне за около 20 минути. Бъркайте често, за да не загори оризът за дъното на тигана.
2. В малка купа разбийте яйцето с кафявата захар до хомогенност. Добавете половин чаша от оризовата смес, сипвайте по една супена лъжица, като всъщото време разбивайте, за да се смеси свичко.
3. Сега върнете яйчената смес обратно в тенджерата с ориза и млякото и бъркайте на ниска температура десетина минути докато се сгъсти. Внимавайте на сместа да не заври. Добавете ванилията и разбъркайте. Махнете тенджерата от котлона и добавете канелата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ