Оризов крем с ягоди и ядки
Индийски десерт с ориз, мляко, ягоди и азиатски аромати.
Бон Апети
Излъчен на 30.03.2017
Правим си мляко с ориз по индийска рецепта, като на финала получаваме нежен крем с вкус на ягоди и аромат на кардамон. Типичния български десерт с ориз и мляко приготвяме по нестандартен начин като първо накисваме ориза да набъбне и след това го пюрираме в част от свареното мляко със захар. Добавяме го в съда с останалото мляко, овкусяваме с кардамон и варим оризовото пюре до пълна готовност. През това време смиламе ягоди, ароматизираме с лимонова кора и ги добавяме в сладката каша, като си заделяме и част от ягодовия крем за топинг на десерта.
Оризовата смес в розов цвят наливаме в стъклени десертни чаши, отгоре заливаме с ягодов сироп и на финала поръсваме с натрошени ядки. Лора и Стоян предлагат шамфъстък, но с бадеми и лешници също ще стане страхотно. По желание можете да декорирате и с парчета или цели ягоди, както и да боцнете листенца мента за разкош.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ