Млечен желатинов сладкиш
Желе с парченца плодове.
Необходими продукти:
- 1 консерва (850 г) микс от плодове, добре отцедени (запазете сиропа)
- 1-1/2 ч.ч. сироп от консервираните плодове
- 1/3 ч.ч. желатин (без аромати)
- ¾ ч.ч. бяла захар
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 1 консерва (300 г) пълномаслена сметана
- ½ ч.ч. вода
- 1 ч.л. бадемов екстракт
Начин на приготвяне:
1. Отцедете плодовете от консервата и запазете сиропа им. Измерете количеството му и ако не е достатъчно, прибавете вода, така че да се получи 1-1/2 ч течност. Разтворете желатина в сиропа. Прибавете и захарта. Оставете да престои няколко минути, колкото желатиновите гранули да набъбнат.
2. Кипнете на слаб огън, като разбърквате непрекъснато докато желатинът се разтвори напълно. Не оставяйте да заври. Свалете от огъня и прибавете млякото, сметаната, водата и бадемовия екстракт. Охладете докато почти се стегне. Сместа трябва да е като гъст бял сос.
3. Прибавете плодовете и разпределете всичко в 12 десертни чаши. Охладете напълно и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ