Регистрация

Млечен желатинов сладкиш

Млечен желатинов сладкиш
Средно   |   Порции 12   |   Видяна: 4468

Желе с парченца плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва (850 г) микс от плодове, добре отцедени (запазете сиропа)
  • 1-1/2 ч.ч. сироп от консервираните плодове
  • 1/3 ч.ч. желатин (без аромати)
  • ¾ ч.ч. бяла захар
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 1 консерва (300 г) пълномаслена сметана
  • ½ ч.ч. вода
  • 1 ч.л. бадемов екстракт

Начин на приготвяне:

1. Отцедете плодовете от консервата и запазете сиропа им. Измерете количеството му и ако не е достатъчно, прибавете вода, така че да се получи 1-1/2 ч течност. Разтворете желатина в сиропа. Прибавете и захарта. Оставете да престои няколко минути, колкото желатиновите гранули да набъбнат.

2. Кипнете на слаб огън, като разбърквате непрекъснато докато желатинът се разтвори напълно. Не оставяйте да заври. Свалете от огъня и прибавете млякото, сметаната, водата и бадемовия екстракт. Охладете докато почти се стегне. Сместа трябва да е като гъст бял сос.

3. Прибавете плодовете и разпределете всичко в 12 десертни чаши. Охладете напълно и поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта