Желатинов пай с плодове и сметана
Желиран сметанов сладкиш с бисквити и плодове.
Необходими продукти:
- 500 мл сметана
- 300 г бисквити
- 3 с.л. желатин
- 2/3 ч.ч. захар
- плодове по избор (ягоди, киви, боровинки и др.)
- украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Залейте в метален съд желатина с 1 ч.ч. хладка вода. Оставете за 30 минути.
2. През това време разбийте сметаната със захарта. Най-добре използвайте животинска сметана.
3. Сложете желатина на умерен огън и го загрейте докато се разтвори. Не трябва да кипва - внимавайте.
4. Постепенно прибавете сметаната към желатина, като разбърквате.
5. Застелете купа със стреч фолио по дъното и стените, за да можете след това да обърнете сладкиша. Отдолу сложете нарязани на кубчета плодове. Можете да добавите от тях и в желатиновия крем. След това натрошете бисквитите, залейте с крема и приберете сладкиша в хладилника, за да се стегне хубаво.
6. Обърнете в поднос с помощта на фолиото и по желание отгоре украсете с ядки, плодове, какао. Съхранявайте в хладилник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ