Регистрация

Желирани хапки с шоколадова глазура

Желирани хапки с шоколадова глазура
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1245

Млечно желе с покривка от шоколад и лешници.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. желатин
  • 1 ч.ч. ябълков сок
  • 1 ч.ч. мляко
  • 100 г тъмен шоколад
  • 3 с.л. сметана
  • 50 г орехи, лешници или бадеми

Начин на приготвяне:

1. Затоплете ябълковия сок и разтворете в него желатина според указанията на опаковката. Ако за 400 мл течност ще ви трябва повече от указаното количество в рецептата, съобразете се описа на опаковката на продукта и сложете повече желатин.

2. Леко охладената смес разбийте с млякото докато се получи пенлива текстура. Използвайте миксер - първо на средни, а после на високи обороти.

3. Излейте сместа в намаслена тавичка и приберете в хладилника. Добре е дебелината на желето да е около 1,5 см. Изчакайте да стегне.

4. Шоколада разтопете на водна баня и прибавете в него сметаната. Разбъркайте до хомогенизиране.

5. Стегнатото желе разрежете на квадрати или ромбове и подредете в плато.

6. Залейте отгоре с шоколада и поръсете с наситнени ядки.

7. Съхранявайте в хладилник.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта