Мини тарталети с шунка и сирене
Пълнени питки със сирене и месо
Необходими продукти:
За тестото:
- 3/4 ч.ч. универсално брашно, както и допълнително за поръсване
- 1/4 ч.л. сол
- 5 и 1/2 с.л. масло, нарязано на кубчета
- 1-2 с.л. вода
За пълнежа:
- 1 яйце, разбито
- 350 г шунка
- 1/3 ч.ч. лека сметана
- 1/2 ч.ч. настъргано сирене "Пепър Джак" или моцарела
- 3 стръка зелен лук, нарязани фино (по желание)
- сол и лют пипер
Начин на приготвяне:
1. Направете тесто като пресеете брашното и солта в купа. Прибавете маслото и го втрийте с пръсти, докато сместа заприлича на галета.
2. Добавете водата, като разбърквате, така че да се получи тесто и го оформете на топка. Покрийте го с фолио и охладете в хладилника за 30 мин.
3. Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност и изрежете 12 еднакви кръга (например с чаша или формичка за сладки), с големина 7,5 см и ги наредете в плитки формички за мъфини.
4. За да направите плънката, разбийте яйцето, сметаната, настърганото сирене, шунката и зеления лук. Овкусете със сол и лют пипер.
5. Изсипете сместа върху приготвените тестени блатове и печете в предваритено загрята фурна на 180ºC за 20-25 мин. или докато пълнежът се стегне.
6. Поднесете горещи или ги прехвърлете върху решетка да се охладят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ