Тарталети с ядки, плодове и сметана
Кошнички с основа от орехи и кайсии и плънка от сирене, сметана, мед и ягоди.
Бон Апети
Излъчен на 05.05.2017
Правим плодови тарталети или десертни кошнички със сметанов крем, като създаваме една луксозна сладкарска идилия по рецепта на Лора и Стоян. Вместо да правим обикновеното маслено тесто за тарталети, смиламе заедно орехи със сушени кайсии и после ги разпределяме в специфичните за десерта формички. Прибираме в хладилника докато се стегнат и преминаваме към следващия етап от рецептата - крема.
Обезсолено и отцедено овче сирене или друг вид сирене по ваше желание се пасира. В отделен съд се разбива животинска сметана до получаването на гладка пяна. Ако смесите просто тези два продукта, се получава домашно топено сирене за мазане. Но към тях водещите добавят мед и ванилия, за да се превърне в страхотен сладкарски крем на сиренена основа. С него се пълнят охладените тарталети. Но това не е всичко.
Няколко ягоди се нарязват на тънки парченца по дължина и се смесват с наситнена мента и мед. Оставят се да образуват сос за 20-тина минути и след това с тях и соса се гарнират десертчетата. Изглеждат страхотно и са много вкусни. Добре е да ги държите в хладилнк до момента на сериврането.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ