Тарталети с гъби и лук
Солени кошнички с гъбен пълнеж.
Необходими продукти:
- 350 г гъби от консерва или буркан
- 1 морков
- 2 глави лук
- 1 червена сладка чушка
- 2 с.л. олио
- 50 г масло
- сол и пипер на вкус
- 2 с.л. майонеза
- връзка копър
- 120 г кашкавал
- 12-16 кошнички за тарталети (готови или направени по домашната ви рецепта)
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и чушката, моркова рендосайте и сгорещете зехтина.
2. Запържете първо лука, после добавете моркова и малко преди да махнете от огъня, вкарайте и чушката в сместа. Пресипете в отделна чиния.
3. Гъбите отцедете от соса на консервата, нарежете на кубчета и гответе в тигана от лучената смес докато влагата от тях изври. Добавете маслото, 2/3 от наситнения копър и сол и пипер на вкус. Вкарайте и останалите пържени зеленчуци, подправете финално и махнете от огъня. Залейте с майонезата и разбъркайте.
4. Тарталетите подредете в тава, застлана с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса. Кашкавала рендосайте.
5. Разпределете гъбената плънка в тарталетите, отгоре поръсете рендосан кашкавал и запечете за 5-7 минути.
6. След изваждане поръсете с наситнен копър. Най-вкусни са още топлички.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ