Морска яхния с доматен сос и резене
Миди и скариди със зеленчуци в доматен сос.
Бон Апети
Излъчен на 06.04.2016
Яхния с морски дарове се готви в кухнята на Бон Апети, където наситнен лук и резене се запържват в компанията на няколко скилидки чесън. След това се заливат от доматен сос, който се овкусява с каперси, копър, пикантен пипер и мастика, придаваща особен морски дъх на ястието. После в тигана влизат почистен скариди и миди с черупки, а традиционната морска яхния придобива вид на познатата ни паеля. Остава да добавите сол и пипер на вкус и ястието е готово. Добре е да имате вкусен и пресен хляб, с който да го поднесете, защото изкусителният сос моли да си топнете някое и друго коматче в него.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ