Миди с ликьор и портокал
Сега е моментът да си сготвите люти миди с гъби, ликьор и портокал.
Необходими продукти:
- 7 кръгли миди
- 150 мл портокалов сок
- 50 мл ликьор Southern Comfort
- 1 с. л. масло
- гъби нарязани на ивички
- зелен лук, нарязан ситно
- сол
- бял пипер
- чесън на прах
- лют пипер
Начин на приготвяне:
1. Измийте мидите и ги подсушете с хартиена салфетка.
2. Овкусете ги и от двете страни със сол, бял пипер, чесън и лют пипер.
3. Загрейте маслото в тиган докато започне да пуши.
4. Подредете подправените миди (с широката страна надолу) в тигана на 1 ред и след това не ги пипайте!
5. Внимателно ги обърнете с щипка след 1 ½ минути и запечете от другата страна още минута.
6. Наредете мидите в чиния.
7. Сложете нарязаните на ивички гъби в тигана. Запържете ги на средно силен огън за 2 минути, като ги овкусите със сол и пипер.
8. Извадете гъбите и ги сложете върху мидите.
9. Засилете котлона, изсипете в тигана ликьора и портокаловия сок. Варете 5 минути до получаването на сироп.
10. Излейте сиропа върху мидите и гъбите.
11. Гарнирайте със ситно нарязания зелен лук и сервирайте!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ