Мариновани тиквички с кисели краставички
Тиквички с кисели краставички.
Необходими продукти:
- 1 тиквичка нарязана на тънки филийки
- 1 пресен лук нарязан на ситно
- 1 супена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжичка къри стрито на прах
- 1 чаена лъжичка стрити хрянови семена
- 1/3 чаша захар
- 1 супена лъжица мед
- 1 чаша ябълков оцет
Начин на приготвяне:
1. Смесете тиквичките и шайбите лук и ги поръсете със сол
2. Изсипете сместа в преса за мариноване на продукти/ ако не разполагате с такава преса, просто ги поставете в дълбок съд и ги притиснете с нещо тежко за около час.
3. Изсипете в един тиган оцет, мед, семена от хрян и къри и бъркайте 3 мин. на слаб огън. После изстудете сместа.
4. След 1 час изсипете тиквичките и лука от пресата и ги изцедете.
5. Сложете тиквичките в буркан и ги полейте с изстудената марината. Разбъркайте и сложете подправките.
6. Затворете херметически и оставете в хладилник поне за едно денонощие, за да може да се овкусят тиквичките и да попият саламурата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ