Регистрация

Мариновани тиквички с кисели краставички

Мариновани тиквички с кисели краставички
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 3796

Тиквички с кисели краставички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 тиквичка нарязана на тънки филийки
  • 1 пресен лук нарязан на ситно
  • 1 супена лъжица сол
  • 1/2  чаена лъжичка къри стрито на прах
  • 1 чаена лъжичка стрити хрянови семена
  • 1/3 чаша захар
  • 1 супена лъжица мед
  • 1 чаша ябълков оцет

Начин на приготвяне:

1. Смесете тиквичките и шайбите лук и ги поръсете със сол

2. Изсипете сместа в преса за мариноване на продукти/ ако не разполагате с такава преса, просто ги поставете в дълбок съд и ги притиснете с нещо тежко за около час.

3. Изсипете в един тиган оцет, мед, семена от хрян и къри и бъркайте 3 мин. на слаб огън. После изстудете сместа.

4. След 1 час изсипете тиквичките и лука от пресата и ги изцедете.

5. Сложете тиквичките в буркан и ги полейте с изстудената марината. Разбъркайте и сложете подправките.

6. Затворете херметически и оставете в хладилник поне за едно денонощие, за да може да се овкусят тиквичките и да попият саламурата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. кум
  2. 30
  3. нар
  4. ги
  5. Кори
  6. ЯЙЧЕН
  7. Ориз
  8. 6
  9. бисквит
  10. b

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта