Салата от зелени тиквички
Тиквички със стафиди и кедрови ядки.
Необходими продукти:
- ¼ чаша зехтин
- 2 обелени скилидки чесън
- 900 г малки зелени тиквички, на тънки резени
- ½ чаша кедрови ядки
- ½ чаша стафиди
- няколко стръка шафран
- ¼ чаша нарязан италиански магданоз
- ¼ чаша нарязана мента
- сока от 1 лимон
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Запържете до кафяво чесъна в зехтина, за да се ароматизира – изхвърлете чесъна, след като зехтина се ароматизира.
2. Задушете за кратко тиквичките, докато се вдлъбнат.
3. Отстранете тиквичките и ги сложете в голяма купа.
4. Сложете кедровите ядки в тигана и ги изпечете.
5. Смесете кедровите ядки, стафидите, шафрана, лимоновия сок, магданоза, ментата, солта и пипера.
6. Смесете всички съставки и оставете да се мариноват за 2-3 часа в хладилник.
7. Сервирайте върху зелена салата или препечен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ