Мариновани краставички в собствен сос
Солени корнишони в стил кисели краставички, които стават готови за водка след 6 часа.
Необходими продукти:
- 500 г дребни краставички (корнишони)
- 1 с.л. сол
- 4 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. черен пипер на зърна
- 1/2 ч.л. бахар на зърна
- няколко стръка копър
- няколко дафинови листа по желание
Начин на приготвяне:
1. Измийте краставичките и ги подсушете. След това отстранете капачетата.
2. Изсипете краставичките в плик заедно с останалите продукти, раздрусайте силно и изкарайте почти целия въздух от плика.
3. Увийте при нужда във втори плик, за да си гарантирате, че системата ще е херметически затворена.
4. Раздрусвайте плика по 1-2 пъти на час в продължение на минимум 4 часа. Не сипвайте никаква течност, краставичките сами ще отделят вода, която ще ги накара да се самомариноват.
5. Ако ги държите на топло, след 4-5 часа ще са готови. Това е руски трик за приготвяне на мезе за водка в полеви условия.
6. След 5 часа можете да приберете в хладилник, за да станат наистина приятни за хрускане, когато отворите бутилката.
Наздраве!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ