Мариновани варени гъби в буркани
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 1230
Варени гъби в марината от оцет, зехтин, чесън, горчица и магданоз.
Необходими продукти:
- 500 г дребни пресни гъби
- 5 с.л. оцет (винен)
- 5 с.л. зехтин
- 10 с.л. вода
- 3 скилидки чесън
- 1 малка глава лук
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. кафява захар
- 1 ч.л. горчица (най-добре на прах)
- копър (сух или пресен)
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте в тенджера оцета, зехтина, солта, захарта и горчицата.
2. Добавете много наситнените чесън и лук. Кипнете.
3. Щом заври, вкарайте гъбите в сместа и разбърквайте. При нужда добавете водата.
4. След 5-6 минути добавете копъра и махнете от огъня.
5. Приберете в стерилизирани буркани, като плътно налеете от маринатата, за да няма въздух. Затворете много добре с капачките.
6. Съхранявайте в хладилник до месец.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ