Мариновани бутчета с кайсии и джинджифил
Печени пилешки бутчета със сос от джинджифил и кайсии.
Необходими продукти:
- 8 цели пилешки бутчета
- 100 г сушени кайсии
- 50 мл ром
- 2 глави лук шалот
- 10 см корен джинджифил
- 2 с.л. олио
- 50 мл винен оцет
- 50 мл соев сос
- бял ориз за гарнитура по желание
Начин на приготвяне:
1. Шалота наситнете, а джинджифила обелете и рендосайте на дребно ренде. Сгорещете 2 с.л. олио и ги запържете заедно за 5 минути.
2. Накиснете кайсиите в рома за поне 30 минути и периодично разбърквайте. Можете да залеете и с малко вряла вода, за да се отпуснат хубаво.
3. Залейте джинджифила и лука с оцета и гответе докато количеството на соса се намали наполовина.
4. Добавете соевия сос, нарязаните на парчета кайсии, малко сол и пипер и кипнете отново.
5. Пресипете получения сос в блендера и пюрирайте. Това е вашата марината. Сега намажете обилно бутчетата с нея и ги приберете в голям найлонов плик в хладилника. Въртете периодично, за да се овкусяват равномерно.
6. След 2-3 часа до една нощ извадете месото и го поставете в тава. Намажете с останалата марината и запечете на 150-160 градуса за 40 минути. Поднесете с бял ориз за гарнитура по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ