Чеснови пилешки бутчета със сметана
Лесно | Порции 5
| Видяна: 9285
Печено пилешко в майонезен сос с кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 5 пилешки бутчета
- 5 с.л. заквасена сметана
- 5 с.л. майонеза
- подправка за пиле или микс подправки по желание
- 10 скилидки чесън
- 200 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Обелете и скълцайте чесъна.
2. Пилешките бутчета измийте, осолете и опипрете с подправки на вкус и натъркайте обилно с чесън.
3. Смесете майонезата и сметаната.
4. Подредете бутчета в тавичка така, че да не се застъпват. Залейте ги със сметаново-майонезената смес.
5. Най-отгоре рендосайте кашкавала.
6. Печете в средата на фурна на 200 градуса до готовност. Отнема около 40 минути.
Най-важните съставки
заквасена сметана, кашкавал, квасена сметана, майонеза, микс подправки, пилешки бутчета, пилешко месо, подправка за пиле, сметана, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ