Мандзю със зимна тиквичка
Печен пшеничен блат обгръща японски тиквички с мед.
Необходими продукти:
За тестото:
- 1 1/3 чаши пшенично брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/4 чаша захар
- 2 с.л. мача на прах
- 1/4 - 1/3 чаши вода
За пълнежа:
- 250 г японска зимна тиквичка, с отстранени семена и обелена
- 2 с.л. захар
- 2 с.л. мед
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тиквичката на малки парченца и задушете за 10 минути или докато омекне.
2. Смачкайте тиквичката в купа и добавете захарта и меда.
3. Пресейте брашното, бакпулвера, мача и захарта в купа. Добавете вода и омесете тестото.
4. Разделете тестото на 8 парчета и разстелете на ръка. Поставете пълнежа с тиквичк в центъра на тестото и го увийте с тесто, за да заоблите. Тази процедура се повтаря.
5. Загрейте съд за готвене на пара. Сложете мандзюто в съда и задушавайте на висока температура за около 10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ