Регистрация

Мандзю със зимна тиквичка

Мандзю със зимна тиквичка
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 2709

Печен пшеничен блат обгръща японски тиквички с мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 1/3 чаши пшенично брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/4 чаша захар
  • 2 с.л. мача на прах
  • 1/4 - 1/3 чаши вода

За пълнежа:

  • 250 г японска зимна тиквичка, с отстранени семена и обелена
  • 2 с.л. захар
  • 2 с.л. мед

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тиквичката на малки парченца и задушете за 10 минути или докато омекне.

2. Смачкайте тиквичката в купа и добавете захарта и меда.

3. Пресейте брашното, бакпулвера, мача и захарта в купа. Добавете вода и омесете тестото.

4. Разделете тестото на 8 парчета и разстелете на ръка. Поставете пълнежа с тиквичк в центъра на тестото и го увийте с тесто, за да заоблите. Тази процедура се повтаря.

5. Загрейте съд за готвене на пара. Сложете мандзюто в съда и задушавайте на висока температура за около 10 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта