Макарони със сос маринара
Паста с богат доматен сос и чушки.
Необходими продукти:
- 3 чаши паста по избор (аз използвах фусили, пълнозърнеста пшеница)
За соса:
- 2 стръка целина, на кубчета
- 1 средна глава лук, на кубчета
- 1 скилидка чесън, нарязана
- 1 чаша гъби печурки, нарязани
- ½ зелена камба (или повече), нарязана
- 1 консерва задушени цели домати
- 1 консерва доматена паста/салца и половина с.л. сух босилен, риган и магданоз. Плюс малко червен пипер…
- сол и пипер на вкус
- зехтин
- ½ чаша бяло вино (или зеленчуков бульон)
Начин на приготвяне:
1. Бъркайки, запържете лука, целината, гъбите и камбите в зехтин, докато омекнат. Оставете настрани.
2. Вземете половината от този микс, сложете я в кухненския робот заедно със задушените домати и блендирайте.
3. Извадете от блендера, сложете доматената паста в тиган и добавете и блендираните съставки.
4. Добавете сушените билки и оставете соса да къкри, докато също така добавяте и виното и/или бульона.
5. Сварете пастата в подсолена вода.
6. Вземете останалата част от вегетарианския микс и го сложете в соса. Оставете да къкри още.
7. Овкусете със сол и пипер.
8. Сервирайте, когато пастата е готова.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ