Минестроне Айфелова кула
Паста със зеленчуци и сос Маринара.
Необходими продукти:
- зеленчуково олио
- бульон (съотношение около 2:1 спрямо соса маринара)
- сос маринара
- едро нарязан спанак
- различни бобови - фасул, леща и т.н.
- фино нарязана на кубчета целина
- фино нарязан на кубчета лук
- фино нарязан на кубчета морков
- фино нарязан на кубчета картоф
- пармезан
- магданоз
- паста (ако намерите с форма на Айфеловата кула, а ако не - друга малка по размери паста)
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олио в тиган и сложете лука. Задушавайте до полу-прозрачност. След това добавете моркова, картофа и целината и продължете да готвите още няколко мин., като поръсите с малко сол и пипер. Добавете бобовите, магданоза и спанака и пържете, докато спанакът леко се набръчка.
2. Добавете бульона, така че да покрие всичко (или добавете вода и кубче бульон). След това сложете маринарата и оставете да къкри до омекване на зеленчуците.
3. Добавете сварената предварително паста и овкусете със сол, пипер и пармезан на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ