Регистрация

Паста ригате с броколи и аншоа

Паста ригате с броколи и аншоа
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1200

Паста мидички в сметанов сос с аншоа и броколи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г паста ригате (мидички) или друг вид паста по избор
  • 6 пушени или 2 сушени рибки аншоа
  • 400 г броколи
  • сол и пипер на вкус
  • 2 скилидки чесън
  • 200 мл готварска течна сметана
  • 50 г синьо сирене
  • 2 с.л. олио
  • зехтин, пармезан и босилек за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Броколито накъсайте на съцветия и измийте. Кипнете вода в тенджера, сипете лъжица сол и щом започне да ври, изсипете розичките вътре за 4 минути. Прецедете през гевгир и шокирайте под течаща студена вода. Оставете настрана.

2. Кипнете два литра вода с 1 с.л. сол. Изсипете вътре пастата и варете с една минута по-малко от указаното на опаковката. През това време сгорещете олиото в голям тиган и сложете броколите да се запържат. Щом започнат леко да се втвърдяват, залейте със сметаната, добавете сол и пипер, намачкания на паста чесън и натрошете сиренето.

3. Сварените макарони изсипете през гевгир, за да се отцедят и добавете в тигана. Добавете нарязаната аншоа. Гответе още 2 минути при почти непрестанно разбъркване.

4. Разпределете ястието в 2 или 3 порции (зависи дали е предястие или основно). Поръсете с по 10-15 грама пармезан на люспи всяка порция, покапете със студено пресован зехтин и украсете с листенца босилек.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта