Макарони със зеле и майонеза
Пържена паста в масло със зеле.
Необходими продукти:
- 200 г дребна паста (макарони)
- 100 г зеле
- 1 малка глава лук
- 1 с.л. зехтин за готвене + 1 с.л. зехтин за варене на пастата
- 30 г масло + 10 г за добавка
- 1 малка купичка майонеза (90-125 мл)
- сол
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата, сипете в нея 1 ч.л. сол и 1 с.л. зехтин и гответе вътре пастата за 5-8 минути. След това отцедете от водата.
2. Докато пастата ври, наситнете лука и зелето и ги запържете в 1 с.л. зехтин с 30 г масло.
3. Щом започнат да потъмняват лукът и зелето, изсипете пастата вътре и гответе като разбърквате още 2-3 минути.
4. Добавете 10 г масло и щом се разтопи, махнете пастата от котлона, посолете на вкус и изсипете майонезата. Разбъркайте и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ