Регистрация

Макарони със зеле и майонеза

Макарони със зеле и майонеза
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1607

Пържена паста в масло със зеле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г дребна паста (макарони)
  • 100 г зеле
  • 1 малка глава лук
  • 1 с.л. зехтин за готвене + 1 с.л. зехтин за варене на пастата
  • 30 г масло + 10 г за добавка
  • 1 малка купичка майонеза (90-125 мл)
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата, сипете в нея 1 ч.л. сол и 1 с.л. зехтин и гответе вътре пастата за 5-8 минути. След това отцедете от водата.

2. Докато пастата ври, наситнете лука и зелето и ги запържете в 1 с.л. зехтин с 30 г масло.

3. Щом започнат да потъмняват лукът и зелето, изсипете пастата вътре и гответе като разбърквате още 2-3 минути.

4. Добавете 10 г масло и щом се разтопи, махнете пастата от котлона, посолете на вкус и изсипете майонезата. Разбъркайте и сервирайте.

Източник: lozhka.su 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта