Макарони с домати, босилек и спанак
Паста със зеленчуци и пармезан.
Необходими продукти:
- 1 пакет макарони
- 1 пакет бейби спанак, измит
- 1 връзка сладък италиански босилек, накъсан
- 1 пакет бели гъби, нарязани
- 1 скилидка чесън, счукан
- 2 връзки зелен лук (само зелената част), нарязани
- 1 пакет чери домати
- зехтин Еxtra-virgin
- сол и пипер
- пармезан
Начин на приготвяне:
1. Сложете доматите в тавичка за печене и ги поръсете с щедро количество зехтин, счукания чесън, сол и пипер на вкус. Печете на 200ºС, докато се набръчкат и омекнат доматите. Извадете ги от фурната и ги намачкайте. Заделете.
2. Сварете пастата в подсолена вода до степен ал денте.
3. В тиганче сотирайте 1/2 от зеления лук и гъбите в олио на силен огън. Когато гъбите омекнат, намалете котлона и прибавете пастата.
4. Прибавете босилека, спанака, останалия зелен лук и доматите. Добавете малко вода. Покрийте с капак и варете до омекване на зеленчуците.
5. Свалете от котлона и поръсете със сиренето.
6. Поднесете ястието горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ