Регистрация

Малко по-различни макарони със сирене

Малко по-различни макарони със сирене
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 5021

Паста с панчета и сирена.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10 кръгчета панчета, нарязана (или бекон)
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 1 средна глава лук, наситнен
  • 3 с.л. брашно
  • 3 ч мляко (може нискомаслено)
  • 500 г трицветни ротини
  • 1 ч.ч. прясно настъргано сирене грюер
  • 1/4 ч.ч. прясно настъргано сирене Асиаго
  • 1/4 ч.ч. прясно настъргано сирене Фонтина
  • 1/4 ч.ч. прясно настърган пармезан
  • 1/4 ч.ч. прясно настъргана моцарела
  • смлян черен пипер
  • нарязан пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата в подсолена вода.

2. Сложете 2 с.л. зехтин в тенджерка и запържете панчетата до златисто и докато стане почти хрупкава.

3. Извадете от съда и отцедете излишната мазнина и запазете поне 3 с.л. мазнина в тенджерката. Направете светъл сос бешамел. Разтопете маслото.

4. Сотирайте чесъна и лука.

5. Прибавете 3 пълни с.л. брашно и разбъркайте енергично до хомогенност докато брашното се сготви.

6. Прибавете млякото и бъркайте непрекъснато, докато сосът се сгъсти.

7. Ако стане много гъст, добавете още мляко или вода от пастата, за да разредите.

8. Прибавете хрупкавата панчета и сирената. Намалете огъня и разбъркайте продължително соса.

9. Прибавете няколко щипки смлян черен пипер.

10. Оставете да къкри няколко минути.

10. Свалете от котлона и бързо прибавете пастата при соса.

11. Поръсете с шепа нарязан пресен магданоз и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта