Макарони пене с бекон и тиквички
Паста с бекон, тиквички и горчица.
Необходими продукти:
- 1 ½ ч.ч. макарони пене или друг вид макарони
- ¼ от средно голяма тиквичка
- 4 резенчета неопушен бекон
- 2 глави дребен лук шалот
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. сметана
- 1 ч.л. едросмляна горчица
- сол и черен пипер на вкус
- пармезан
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тиквичката на кубчета от по 15 см всяко. Налейте вода в една тенджера и я оставете на котлона да заври. Добавете щипка сол и сварете макароните според указанията на опаковката. Пет минути преди да ги свалите от котлона, добавете към тях тиквичката.
2. Докато макароните се варят, пригответе другите съставки. Отделете сланината от бекона и нарежете на парчета и сланината, и чистото месо. Накълцйте на дребно лука шалот и чесъна.
3. В тиган без никаква мазнина изпържете сланината на слаб огън, докато стане хрупкава. Извадете препечената сланина и оставете течността в тигана.
4. Добавете лука шалот, чесъна и чистото месо от бекона и изпържете на слаб огън, докато лукът омекне.
5. Когато макароните и тиквичката са готови, ги отстранете от огъня и ги изцедете хубаво от течността. Прибавете макароните и тиквичките в тигана с шалота, чесъна и бекона.
6. Добавете сметаната и горчицата, разбъркайте, поръсете със сол на вкус. Отстранете от огъня, след като сметаната се загрее леко.
7. Поръсете със смлян черен пипер, настъргано сирене пармезан и запържената сланина.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ