Макарони с пушен бекон и синьо сирене
Макарони в сос от мляко и червено вино.
Необходими продукти:
- ½ малка глава лук
- 100 г пушен бекон
- 150 г сладко синьо сирене (например горгонзола долче)
- ½ ч.ч. прясно мляко
- глътка червено вино
- черен пипер
- 100-120 г къси макарони
Начин на приготвяне:
1. Нарежете половината глава лук ситно и я запържете в олио на слаб огън до златисто.
2. Добавете нарязания бекон и го запържете за 4-5 минути.
3. Прибавете смело черен пипер и синьо сирене, плюс ½ чаша прясно мляко и разбъркайте, така че сиренето да се разтопи и да се получи хомогенна смес. Прибавете глътката червено вино и разбъркайте отново – кремът трябва да е добил кафеникав цвят.
4. Оставете водата от млякото да се поизпари, за да се получи средно гъст сос.
5. Когато сосът е готов добавете макароните във вряща подсолена вода и ги сварете „ал денте”, отцедете ги добре и ги добавете към соса. Отгоре можете да ги наръсите с още черен пипер.
6. Сервирайте докато са горещи и добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ