Регистрация

Люто-кисела супа с ориз и зеленчуци

Люто-кисела супа с ориз и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3909

Китайска вегетарианска рецепта с много продукти.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-5 чаши зеленчуков бульон
  • 4 чаши вода
  • 2-4 с.л. хубав соев сос (на вкус)
  • 1 малка глава нарязан кромид лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 с.л. сусамово или зеленчуково олио
  • 1 морков
  • 1 стрък целина
  • 1/2 чаша ориз (може и кафяв)
  • 1/2 консерва (от 400 г) бамбукови връхчета
  • 1 консерва (400 г) нарязана бейби царевица
  • 2 стръка китайско зеле Бок Чой
  • 2 с.л. джинджифил на прах (или два резена пресен)
  • 2 стръка зелен лук
  • 1-3 с.л. шрирача
  • 1 1/2 с.л. лимонова трева консерва
  • 1/2 среден лайм

Начин на приготвяне:

1. Загрейте олиото в голяма тенджера на средно висока температура. Добавете кромида и сотирайте около 1-2 мин. преди да добавите нарязания чесън и джинджифила. Задушете приблизително 3 мин. докато чесънът пусне аромата си, но не да изгори.

2. Добавете зеленчуковия бульон, водата, соевия сос, лимонената трева, шрирачата, лайма и около 1/2 от зеления лук. Оставете да поври на средно слаб огън около 30 мин.

3. Междувременно, в средно голяма тенджера, сварете ориза до почти готово състояние. Тук можете да добавите по желание допълнителната чаша зеленчуков бульон.

4. Когато оризът е 3/4 готов, прибавете нарязания морков и целината към бульона. Варете докато морковът омекне. Сипете ориза, бамбуковите връхчета, зелето и бейби царевичките към бульона. Оставете да къкри докато омекне зелето.

5. Поднесете украсена с останалия зелен лук.


Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
3
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта