Регистрация

Люто тайландско рибено къри с ориз

Люто тайландско рибено къри с ориз
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3166

Люта треска с ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г филе от риба треска
  • 6 чилита (с лютивина на вкус, със или без семената - по избор)
  • джинджифил, около 2 парчета колкото на палец
  • 4 големи скилидки чесън
  • няколко листа лайм
  • малка шепа пресен кориандър, едро нарязан
  • няколко капки тайландски рибен сос
  • 1 консерва кокосово мляко
  • 1 стрък лимонова трева
  • 1-2 капки сусамово олио
  • ориз
  • около 6 шушулки кардамон
  • звезден анасон

Начин на приготвяне:

1. Смесете чилитата, чесъна, джинджифила и лимоновата трева в кухненски робот със сусамовото олио и няколко капки вода.

2. Сложете така получената смес заедно с кокосовото мляко в тенджера.

3. Оставете да къкри на слаб огън за около 15 мин., колкото да се обединят ароматите.

4. Поширайте рибеното филе, тайландския рибен сос и листата лайм за около 10-15 мин. докато треската се сготви.

5. Преди сервиране добавете пресния кориандър и разбъркайте внимателно.

Поднесете с ориз, приготвен по следния начин:

1. Кипнете вода.

2. Разтопете малко масло в тенджера на средно-силен огън.

3. Добавете ориза заедно с кардамона и анасона и разбъркайте, така че да се покрие хубаво.

4. Добавете кипящата вода, като количеството й трябва да е двойно колкото ориза.

5. Покрийте съда първо с чиста кърпа, сгъната на две и след това с капака.

6. Намалете огъня на много слаб и оставете да се вари за около 40-45 мин.

Разбъркайте с вилица и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта