Лучено-спаначени бутерки с топено сирене
Бутербанички със сирене и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 12 листа бутер тесто
- 2 глави лук
- 3 стръка зелен лук
- спанак
- топено сирене на "салам"
- 2 яйца
- олио
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ситно спанака и лука, разбийте яйцата и изсипете при тях зеленчуците и малко олио.
2. Поставете две кори върху изпъната хавлиена кърпа върху тях, сипете част от плънката, сложете още една кора, пак плънка и кора.
3. В средата на четвъртата кора наредете нарязаното на полумесеци сирене и навийте рулото внимателно с кърпата.
4. Повторете и с другите 2 рула.
5. Печете около 25 мин. в намаслена тавичка и предварително загрята фурна.
6. Сервирайте с айран или плодов сок.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ