Бутербаница със зеле и сметана
Зелев пай с основа от бутер тесто.
Необходими продукти:
- 800 г зеле
- 4 с.л. олио
- 3 яйца
- 100 мл течна животинска сметана
- 150 г кашкавал
- 2 с.л. галета
- сол, червен и черен пипер на вкус
- лют пипер по желание
- 1 опаковка бутертесто
Начин на приготвяне:
1. Бутер тестото разточете и покрийте с него дъното и стените на правоъгълна тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.
2. Върху бутер тестото положете втора хартия за печене, отгоре насипете боб или морска сол за тежест и печете за 15 минути на 200 градуса. След това махнете хартията и запечете за още 5 минути на 160 градуса.
3. Докато тестото се готви наситнете зелето и на няколко пъти го запържете в тиган с олио до позлатяване. Пресипвайте готовото зеле в купа и овкусете със сол и пипер на вкус.
4. Разбийте в съд яйцата, добавете сметаната и със сместа залейте зелето. Изсипете го в бутертестото.
5. Отгоре поръсете кашкавала и галетата и върнете във фурната на 170 градуса за 30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ