Регистрация

Панирани лучени хапки пакода

Панирани лучени хапки пакода
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2865

Лук с чили по индийски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи глави бял лук
  • ½-¾ ч.ч. смлени фъстъци
  • 1 с.л. чили на прах
  • сол на вкус (поне 1 ч.л.)
  • 1 с.л. чат масала (по желание)
  • фъстъчено, слънчогледово или олио от канола за маслена баня

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете лука и го заделете. Не е нужно да го режете много фино, може дори да не са съвсем еднакви по големина парчета.

2. Смесете смлените фъстъци, чилито на прах, солта и чат масалата (ако използвате). Когато се получи гладко течно тесто (може да останат и няколко бучки), сложете лука вътре.

3. Сложете поне около 5-6 см олио в уок. Сгорещете на средно-силен огън до около 110-120ºC. Като си помагате с ръка (защото тестото е доста течно), вземете около 2 с.л. от сместа и оформете като хапки и пуснете внимателно в олиото. Пържете ги около 3-4 наведнъж, в зависимост от размера на уока, като обръщате на всеки 20 секунди.

4. Когато станат златисто-кафяви, извадете от олиото и отцедете върху скара или хартиена кърпа и изпържете останалата лучена смес.

5. Поднесете с чили сос и студена бира или горещ ароматен чай.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 5-10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта