Лесно пиле с джинджифил
Пилешки гърди по азиатски с краставица и чесън.
Необходими продукти:
- пилешки гърди около 500 г
- 1 голяма краставица (или тиквичка)
- 1 домат
- джинджифил (5 ч.л.)
- 1 скилидка чесън
- соев сос (3 ч.л.)
- 1 ч.л. олио
- 1 ч.л. брашно
- пипер, сол
Начин на приготвяне:
1. Направете маринатата като смесите джинджифила и соевия сос. Разбъркайте с вилица, докато по вилицата вече не остава нищо.
2. Нарежете пилето.
3. Сложете парченцата пилешко в синтетичен плик и добавете маринатата. Разтръскайте добре, за да отиде маринатата навсякъде върху пилето. Сложете в хладилника за около час.
4. Измийте краставицата (без да я белите) и я нарежете, но по-ситно от пилето (можете да използвате и тиквички).
5. Загрейте олио в тиган уок, добавете пилето, когато е вече много горещ. Бъркайте без да спирате около 5 минути.
6. Намалете температурата и добавете нарязаната краставица. Сложете чесъна и разбъркайте навсякъде в тигана.
7. Добавете домата, оставете да къкри за 10 минути, като разбърквате от време на време.
8. Внимателно добавете една чаена лъжичка брашно, за да сгъстите соса. Оставете да къкри за още няколко минути, добавете пипер и сол ако искате (можете да сложите и още малко джинджифил по желание).
9. Сервирайте горещо, с хляб, ориз или печени картофи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ